Οι συνθήκες που επικρατούν και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση παύσης της καθημερινής σχολικής και εξωσχολικής δραστηριότητάς τους, που τους προκαλεί εύλογη αναστάτωση.

Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία με άσκηση και επικοινωνία, δημιουργώντας μια καθημερινότητα με μάθηση, άσκηση και ψυχαγωγία, ελαχιστοποιώντας την έκθεση σε οθόνες, συζητώντας και φιλτράροντας την πληροφόρηση που είναι καταιγιστική και μη διαχειρίσιμη από τα μικρά παιδιά.

Μοιραζόμαστε μαζί σας χρήσιμες συμβουλές κι ιδέες για τους γονείς των μικρών παιδιών, που εντοπίσαμε στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.news247.gr/psixagogia/koronoios-10-drastiriotites-perasete-dimioyrgika-chrono-spiti-paidia-sas.7603699.html

https://www.athensvoice.gr/life/health/630507_koronoios-kai-paidia-10-symvoyles-pros-toys-goneis

O Σύλλογος διατηρεί την επαφή με γονείς και παιδιά, όσο διαρκεί η διακοπή των προπονήσεων, συμβάλλοντας κατά το δυνατόν, στη διατήρηση της ψυχολογικής και σωματικής ισορροπίας των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό οι προπονητές των αγωνιστικών τμημάτων, έχουν στείλει ασκησιολόγιο στα παιδιά των ομάδων κι έχουν τακτική επικοινωνία μέσω ομαδικής διαδικτυακής σύνδεσης, όπου συζητείται η τήρηση ή ανανέωση του ασκησιολογίου και οτιδήποτε απασχολεί την ομάδα.

Ετοιμάσαμε και για τα μικρότερα παιδιά βίντεο με ασκήσεις, που μπορούν να κάνουν, παρέα με τους γονείς τους.