Συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του 52ου Λυκείου Αθηνών στον Κολωνό, που κέρδισε σήμερα 53-27 το 1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου και μετά από 7 συνεχόμενες νίκες πέρασε στον τελικό του σχολικού πρωταθλήματος της Αττικής.

Όλη η ομάδα του 52ου Λυκείου αποτελείται από παιδιά της γειτονιάς του Κολωνού, που μεγάλωσαν κι έμαθαν μπάσκετ στην περιοχή τους και προέρχονται από Δημοτικά της περιοχής και από το 52ο Γυμνάσιο Κολωνού.

Ο Σύλλογος μας είναι περήφανος για την επιτυχία τους, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αθλήτριες του Ιάσονα, που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στις ηλικιακές κατηγορίες παγκορασίδων, κορασίδων και νεανίδων των πρωταθλημάτων. Τα παιδιά καλούνται για ακόμη μια φορά να αντιμετωπίσουν, ότι και κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα, την αθρόα δηλαδή συγκέντρωση παιδιών από όλη την Ελλάδα σε ομάδες με μοναδικό στόχο τα μόρια.

Με ευθύνη της Ομοσπονδίας στην περίπτωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και με ευθύνη των Υπηρεσιών Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο σχολικό αθλητισμό, δημιουργούνται ομάδες που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τις γειτονιές ούτε τους συλλόγους, ούτε τα σχολεία και αλλοιώνουν το νόημα και τον σκοπό των πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών. Οι φορείς όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αθέμιτη αυτή πρακτική αλλά την ενισχύουν καταργώντας κάθε περιορισμό στις μετεγγραφές.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων στο  52ο Λύκειο που μεγάλωσαν και προπονούνται τα παιδιά μας ευτυχώς δεν υιοθετούν την παραπάνω πρακτική στον σχολικό αθλητισμό.

 

Καλή επιτυχία στα κορίτσια !